news-details

Toyota WEC, WRC ve W2RC şampiyonalarını kazanarak 2022’de kusursuz bir sezona imza attı

Toyota’nın motor sporları takımı TOYOTA GAZOO Racing, son derece başarılı geçen yarış sezonunu FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası (WEC) ve FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nı kazanarak tamamladı. World Rally Raid Şampiyonası’nda da ilk sırayı alan Toyota, böylece katıldığı tüm şampiyonalardaki kupaları toplamayı başardı. TOYOTA GAZOO Racing elde edilen başarılı sonuçlarla birlikte Markalar, Pilotlar ve Co-Pilotlar Şampiyonaları’nda WRC, WEC ve W2RC’de toplam sekiz kupanın sahibi oldu.

TOYOTA GAZOO Racing son zaferini ise, Bahreyn 8 Saat yarışında elde ettiği duble galibiyetin ardından kazandı. 2022 yılı WEC Dünya Şampiyonluğunu kazanan TOYOTA GAZOO Racing, bu yarışta önceki yılın şampiyonu Mike Conway, Kamui Kobayashi ve José María López ile damalı bayrağı ilk sırada geçti.

Bununla birlikte 8 numaralı GR010 HYBRID ile Bahreyn’de ikinciliği alan Sébastien Buemi, Brendon Hartley ve Ryo Hirakawa Pilotlar Şampiyonluğu’nu kazandılar. Toyota’nın ilk iki sırayı almasının ardından Markalar Şampiyonluğu unvanı da TOYOTA GAZOO Racing’in oldu.

Üst üste beş Le Mans 24 Saat zaferi

Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda kusursuz bir sezona imza atan TOYOTA GAZOO Racing, böylece 10 yılda beş Markalar Dünya Şampiyonluğu ve beş Pilotlar Şampiyonluğu elde etti. Aynı zamanda üst üste beş Le Mans galibiyeti alan Toyota, Fuji Speedway’deki sekizinci galibiyetini kazandı.

WRC’de sezon Japonya’da tamamlandı

TOYOTA GAZOO Racing’in Pilotlar ve Markalar Şampiyonluğu’nu sezon bitmeden ilan ettiği 2022 FIA Dünya Ralli Şampiyonası, Japonya’da takımın kendi evinde tamamlandı.

2010 yılından bu yana ilk WRC takvimine geri dönen Japonya Rallisi, Aichi ve Gifu prefektörlüğündeki asfalt dağ yollarıyla heyecan verici bir sezon sonuna sahne oldu. GR YARIS Rally1 HYBRID hafta sonu boyunca güçlü bir performans göstererek 16 etabın 11’inde en hızlı otomobil olarak öne çıktı. TOYOTA GAZOO Racing pilotları yaşanan bazı sorunların ardından galibiyet elde edemese de, yarışı Sébastien Ogier ile dördüncü, Elfyn Evans ile beşinci ve Kalle Rovanperä ile 11. sırada tamamladı.

Sezonun bitimine iki yarış kala Pilotlar Şampiyonluğu’nu kazanan Kalle Rovanperä, FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın en genç şampiyonu unvanını almayı başarmıştı. Bununla birlikte TOYOTA GAZOO Racing de, sezon bitmeden WRC Markalar Şampiyonluğu’nu kazanarak üst üste ikinci yıl bu unvana erişmeyi başardı.

Yenilmez Hilux zafere doymadı

TOYOTA GAZOO Racing, WRC ve WEC’in yanı sıra World Rally Raid Şampiyonası’nda da (W2RC) mücadele etti ve şampiyonluklar kazandı. Dakar Rallisi’nin de dahil olduğu W2RC’de, Toyota GR DKR Hilux T1+ yenilmezlik unvanını daha ileriye taşıdı. Şampiyonada TOYOTA GAZOO Racing Üreticiler Şampiyonası’nda ilk sırayı alırken Pilotlar Şampiyonası’nda da Toyota ile yarışan Nasser Al-Attiyah birinci oldu.

Tüm bu sonuçlarla birlikte TOYOTA GAZOO Racing kusursuz bir sezona daha imza attı.

Hibya Haber Ajansı