news-details

Bursa’da “3’üncü Uluslararası Kozadan Kumaşa İpek Festivali” başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa İpeğinin kumaşa dönüşme serüvenini gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlediği “3’üncü Uluslararası Kozadan Kumaşa İpek Festivali”  1-4 Eylül tarihlerinde yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi, Koza Han ve Orhangazi Parkı’nda ‘Uluslararası Kozadan Kumaşa İpek Festivali’nin üçüncüsünü düzenleyecek.

Ulusal ve uluslararası fuarlarda Bursa İpeğinin kozadan nihai ürüne dönüşene kadarki serüvenini tanıtılan Bursa Büyükşehir Belediyesi, tanıtım faaliyetleri kapsamında 1-4 Eylül 2022 tarihleri arasında Koza Han ve Orhangazi Parkı’nda gerçekleştirilecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi “Bursa İpeği Yeniden Hayat Buluyor” projesi kapsamında, 2015 yılında “Talimhane” bölgesine BUSMEK bünyesinde “Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi” açan, kırsal bölgelerde koza üretimini destekleyip, ipek üretimi ve halı dokuma atölyeleriyle üretimi destekleyen Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan tanıtım çalışmalarına da hız verdi.

Festival kapsamında ipek kültürünü yeni nesillere aktarmak amacıyla, ilk gün Koza Han’da temsili ipek kozası alım satım seremonisi gerçekleştirilecek. Ardından Orhangazi Parkı’nda hazırlanan çadır ve stantlarda ipek ürünler ile ilgili atölye çalışmaları yapılacak.

Azerbaycan, Kırgızistan ve KKTC’den gelen sanatçıların da hazır bulunacağı festivalde ipek, keçe, kumaş, takı, halı gibi birçok farklı ürün incelenebilecek. Tayyare Kültür Merkezi’nde yerli ve yabancı sanatçıların ipek kültürü ile alakalı ürünleri sergilenecek.

Tarihi ipek yolunun Anadolu’daki son durağı olan ve Osmanlı döneminde başta Topkapı olmak üzere dünya saraylarını süsleyen ipek halı ve kumaşlar üreten Bursa, yaklaşık 2 asır sonra dünyaca ünlü ipeğiyle yeniden sergilenecek.

Hibya Haber Ajansı