news-details

Gazeteciler Kütahya'da buluştu

AFYONKARAHİSAR - 01.09.2022 - HİBYA - Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 25. Başkanlar Kurulu Kütahya’da toplandı. 3 gün süren toplantıya 70 e yakın gazeteci katıldı.

Toplantının açış konuşmasının Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam yaptı. Sağlam "25. Başkanlar Kurulu toplantısında Zafer Haftasında birlikte olmaktan mutluyum." dedi.

Kütahya’nın göç veren bir il olmaktan kurtulup göç almaya başlayan bir il olduğunu söyleyen Kütahya MHP’li Belediye Başkanı Alim Işık ‘’Ben göreve geldiğimde bütçe perişandı. 3 lira gelir 8 lira borç vardı. İstikrarlı bir program sayesinde şimdi 8 lira geliri 3 lira borcu olan bir ile dönüştük. Göç veriyorduk. 50 bin öğrencimiz var. Onlara ilimizi anlattık durumu anlattık. 15 bin öğrenci ikamet taşıdı nüfus arttı. Nüfus artınca belediyelerdeki Kütahya’nın sıralaması da yükseldi ve daha fazla pay almaya başladık." ifadesini kullandı.

Başkan Alim Işık Afyonkarahisar’ı örnek vererek Kütahya’ya mutlaka 5 yıldızlı otel yapılması gerektiğini belirtti. Işık, ‘’Bir otel inşaatına başlandı. Bir de proje aşamasında, İnşaallah bu konuda önemli yol alan Afyon’u yakalarız." şeklinde konuştu.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir,  sansür yasasına karşı çıktıklarını ve aksayan yönlerine çözüm önerileri getirdiklerini belirterek ‘’Bu konuda gereğini yaptık ama Başkanımız Nuri Kolaylı ve Yönetimindeki Mustafa Arslan’a BİK ten ağır cezalar geldi’’ dedi.

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı Gaye Çoşkun özellikle Antalya’da mesleki birlik ve beraberliğin bozulmasına yönelik adımlar atıldığını söyleyerek şöyle devam etti:

‘’Gazeteci olan olmayan bu sektöre emek veren vermeyen bazı kişiler çıkıp watsap guruplarından yeni oluşumlara girip alternatif çalışmalar içinde. Federasyon olarak bizler bunun önüne geçmemiz gerekiyor. Hem bizim içimizde olup hem başka oluşumlarda olmaya müsaade edilmez’’ 

Yerel basının zor günler yaşadığını söyleyen TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı şunları söyledi: ‘’Geçtiğimiz günlerde meclis kapısından dönen yasa tasarısı konusunda önemli çalışmalar ve mücadeleler yaptık. Konun en başındaki muhataplarına kadar ulaşarak mesleğin devam etmesi konusundaki çözüm önerilerini dillendirdik. Sonraki süreçte işi siyasi zemine getirmeye çalışanlar oldu. Bizim derdimiz meslek. Derdimiz  ekmek. Bu konuda Ekim ayında tekrar görüşülecek yasa hakkında takiplerimiz sürecek. Bazı kesimlerce benim gazeteciliğim tartışılır olmuş. Ben 15 yaşından itibaren mesleğin her kademesinde ama her noktasında çalıştım. Matbaacısı oldum. Genel Müdürü oldum. Yıllarca emek verdiğimiz mesleki örgütümüze dışardan yapılmaya çalışılan operasyonların farkındayız. Bu konuda diyalogdan yanayım. Sefa Başkanı görevlendirdim. O arkadaşlar ile son bir görüşme yapacak ve ona göre de yol haritamızı belirleyeceğiz’’ 

Afyon Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı İsmail Akar ilimizi temsilen katıldığı TGF Başkanlar Kurulu Toplantısına Kütahya Valisi Ali Çelik ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi  Rektörü Prof.Dr. Kazım Uysal da destek verdi.


Hibya Haber Ajansı