news-details

Harran Üniversitesi Hastanesi’nde depremzedelere psikososyal destek veriliyor

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Psikiyatri Anabilim Dalı tarafından deprem sonrası korku, travma, uyku bozukluğu gibi problemler yaşayan vatandaşlara psikososyal destek veriliyor.

Harran Üniversitesi Hastanesi, Psikiyatri Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Sıdıka Baziki Çetin yaptığı açıklamada arka arkaya iki ciddi deprem yaşandığına ve bu durumun insanları ciddi manada sarstığını ifade etti.

Dr. Öğretim Üyesi Çetin, “Bu süreçte aşırı korku, ne yaptığınızı nerede olduğunuzu bilememe, kafa karışıklığı, düşünmeden otomatikleşmiş şekilde hareket etme, uykularınızın bozulması, duygularınızı hissedememe, tepki verememe ya da deprem olayını sürekli tekrar yaşıyor gibi hissetmeniz normal olup, eğer bu şikayetleriniz süre olarak uzamış ya da aşırı bir hal almış ise profesyonel destek almak gerekli olabilir. Ruh sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı olarak depremden etkilenen tüm afetzedelerimize psikososyal destek vermek için polikliniklerimize bekliyoruz” diye konuştu.

Çetin, psikososyal destek almak isteyen vatandaşların Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalına randevulu veya randevusuz olarak başvurabileceklerini söyledi.

Hibya Haber Ajansı