news-details

Piyasadan analiz

DAGI… İngiltere'de elektronik ortamda satış faaliyetlerini yürütmek amacı ile, %100 hissedarı olacağı sermayesi 10.000 İngiliz Sterlini olan "DAGI RETAIL UK LIMITED" unvanlı Şirketin kuruluş işlemleri tamamlanmıştır.

BANVT… Nutrinvestments'ın Şirket finansal tablolarının hazırlanmasında tam konsolidasyona tabi olması nedeniyle, tasfiyesinin finansal tablolara olumsuz bir etkisinin bulunmayacağı değerlendirilmektedir.

BRISA… Aksaray fabrikasında yapılacak olan yatırımlar için yapmış olduğu yatırım teşvik belgesi başvurusu onaylanmış olup 3 yıllık yeni teşvik belgesi alınmıştır.

ALARK… Bağlı Ortaklığı Alsera Jeotermal Tarım Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından, Arzular Petrol Seracılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin sahip olduğu Afyonkarahisar ili, Sandıklı ilçesininin değişik mevkilerinde bulunan yaklaşık 35.000 m² büyüklüğünde sera, yaklaşık 93.000 m² büyüklüğünde tarla niteliğindeki taşınmaz, 09.04.2043 tarihine kadar 4.700 hektarlık alanda geçerli olan jeotermal kaynak işletme ruhsatı ile sözkonusu varlıklara ilişkin demirbaş, araç, taşınır ve malzemelerin KDV dahil 75.540.000 TL bedel karşılığında satın alınmasına karar verilmiştir. Bu kapsamda jeotermal kaynak işletme ruhsatı haricindeki varlıklar devralınmış olup jeotermal kaynak işletme ruhsatının devralınmasına ilişikin gerekli işlemler başlatılmıştır.

KZBGY… Şirketin Marmaris Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi için Beyazkum Satış Pazarlama İşletme Hizmetleri A.Ş.' den almakta olduğu satış ve pazarlama hizmetleri 31.03.2023 tarihi itibariyle sonlandırılmıştır. Bundan sonra proje satış ve pazarlama faaliyetleri şirket bünyesinde yürütülecektir.

TAVHL… Temettü ödemeyecek. Antalya Havalimanı'na ayrıca kapasite artırım çalışmaları için 600 milyon avro tutarında yatırım yapmaya başladı. Ek olarak, Ankara Esenboğa Havalimanı'nın yeni imtiyazı için DHMİ'ye 119 milyon avro tutarında peşinat ödeyecek ve havalimanında 210 milyon avro tutarında bir yatırım yapacak. tüm yatırımları önümüzdeki üç yıl içerisinde tamamlamayı planlamaktadır.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı