news-details

Babacan: “Bu ülke meşru demokratik siyaset eliyle düzelecek”

Babacan, bir eylem planı hazırlığı içerisinde olduklarının altını çizerek, “Bizim her alanı kapsayan 22 tane eylem planımız var. Bu depremin yaraları nasıl sarılacak? Pek çok yerde insanlık faciası var. On binlerce vatandaşımızı kaybettik. Hem insani açıdan hem de ekonomik açıdan bu bölgeleri nasıl ayağa kaldıracağız? Çok iyi çalışmalar gerekiyor. Biz de uzmanlarla ve partimizdeki çok yetkin arkadaşlarımızla beraber çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Cumhurbaşkanı’nı, TBMM’yi, YSK’yı Anayasa’nın hükümlerine harfiyen bağlı kalmaya davet ediyorum”

Anayasa hükümlerinin çok açık olduğunu söyleyen Babacan, “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti olmak zorundadır. Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuk devleti niteliğini bozacak, hukuk devleti niteliğine zarar getirecek yaklaşımları aklının ucundan bile geçirmesin. Anayasa’da seçim takvimi de bellidir, başka çözümlerin de yolu yordamı bellidir. İktidarı, yani ülkenin cumhurbaşkanını, TBMM’yi, YSK’yı Anayasa’nın hükümlerine harfiyen bağlı kalmaya davet ediyorum.” dedi.

“Hızlı hareket etmek yerinden yönetim anlayışıyla mümkün”

Babacan, 2017’de yapılan sistem değişikliğiyle, 2018’den bu yana kurumların çok zayıfladığını ileri sürerek,  “Kurumların kendi başına inisiyatif alma özellikleri zayıfladı. Kurumların başındaki insanlar, talimat almadan, kendi kendine hareket etme kabiliyetlerini yitirdiler. Merkezden talimat almadan hiç kimse hiçbir şey yapamaz hale geldi. Dolayısıyla hızlı hareket etmek ancak ve ancak yerinden yönetim anlayışıyla mümkün.” diye konuştu.

“Bu ülke meşru demokratik siyaset eliyle düzelecek”

“Siyaset; ülkeyi yönetmek veya ülkeyi yönetmeye talip olmak demek.” diyen Babacan, “Bu ülke meşru demokratik siyaset eliyle düzelecek. Siyaset yapmaya başlayan iktidarın kendisi oldu. Sayın Cumhurbaşkanı öfke, nefret diliyle konuşmaya başladı. Tehditler savurmaya başladı. Bunu unutmayalım, unutmayacağız.” şeklinde konuştu.

“‘Cumhur İttifakı olarak sahadayız’ demek siyaset yapmak değil mi?”

Babacan, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamalarına bakın, AK Parti’nin sözcüsüne bakın. ‘Biz Cumhur İttifakı olarak sahadayız’ dedi. Bu, muhalefetin belediyelerini dışlamak demek. ‘Kimse karışmasın, biz bunu sadece iktidar partisi olarak çözeceğiz’ demek. Bu, siyaset yapmak demek değil mi? Eğer bu sorunu birlik beraberlik içerisinde, milletçe, omuz omuza aşacaksak burada sorumluluk öncelikle hükûmetin, iktidar partilerinin üzerindedir.”

Hibya Haber Ajansı