news-details

iyzico’dan İkinci El Online Satışlar Hakkında Dikkat Çeken Veriler

Türkiye fintech sektörünün en büyük yerli şirketlerinden iyzico, son dönemlerin popüler trendlerinden ikinci el e-ticaretle ilgili dikkat çeken veriler paylaştı: En çok sayıda alışveriş yaparken, en fazla ayakkabı ve aksesuar; en az jean ve ceket satılıyor.

İkinci el satış pazarı, dünyada olduğu gibi İnternet kullanımının artmasıyla beraber online platformlarda popülerlik kazanmaya ve büyümeye başladı. Kullanıcıların daha uygun fiyatlı tekstil ürünleriinden mobilyaya elektronik ve elektronik cihazlara bağlanabiliyor ve geniş bir yelpazede mevcut ulaşımı sağlayabiliyorsanız ikinci el e-ticaret, güvenliğe göre ödeme yöntemlerinden kullanılmayan eşyaların tercih edilip değerlendirilebilmesi

 

Türkiye'de 30 binden fazla online sitenin ödemesi alt yapısını seçtiniz. Ocak 2018 - Şubat 2019 arasındaki işlemlere dairelerin başında birliklerden birini başlıkları şöyle:

 

İkinci el alışverişte tutumluyuz: Ortalama sepet tutarı 49 TL

Ocak 2018 - Şubat 2019 arasında iyzicolinda bazen ikinci el e-ticaret işlem odasında ortalama sepet tutarı 49 TL olarak karşımıza çıkarken, ödemelerin başında tek çekim olarak yapıldığını gördüyor. 60 lira ve üzeri alışverişlerde taksit sayısının artması da sepet tutarı ile bir tarafta başlıklar arasında.

 

Kadınlar ikinci el alışverişlerde öncü

İkinci el satışlarda alıcı profilleri incelendiğinde alışveriş yapan kullanıcıların yüzde 70 oranında kadınlardan oluştuğu; erkek kullanıcıların ise yüzde 9 seviyesinde kaldığı görülüyor.

 

İkinci el alışverişlerde İstanbul ilk sırada

İkinci el e-ticaret alışverişinin en fazla yapıldığı il, yüzde 30 ile İstanbul olurken; Ankara (%10), İzmir (%8), Antalya (%4), Bursa (%4) ve Kocaeli (%3) diğer öne çıkan şehirler arasında yer alıyor. İkinci el satışların en düşük olduğu şehirler ise Gaziantep (%1,22), Manisa (%1,15), Denizli (%1,12), Hatay (%1,08) ve Sakarya (%1,03).

 

İkinci el alışverişlerde en popüler ürün ayakkabı

iyzico yoluyla gelen ikinci el satışlarda yüzde 12'lik oran ile en çok satan ürün ayakkabı olurken, ilk üç sırada önde gelena yaklaşan diğer ürüner aksesuar (% 9,46) ve elbise (% 7,06) oluyor. Çanta satışları ortalama 87.09 TL ile en yüksek sepet tutarına sahip. En az satılan ürünler ise jean (% 1,35) ve ceket / blazer (% 1,32) olurken; sepet tutarı en düşük ürünler ise bluz (29,14 TL), gömlek (30,99 TL) ve tişört (31,20 TL) olarak karşımıza koymak.

Kaynak iyzico