news-details

Başkan Yılmaz: “Hayvanseverlerimizi desteklemeye devam edeceğiz”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının sağlık ve refahına yönelik çalışmaları kapsamında 4. Mutlu Patiler Buluşması’nı gerçekleştirdi.

Belirli periyotlarda buluşmalar düzenlenerek hayvan sevgisi, doğru besleme, sokak hayvanlarının sağlığı konusunda vatandaşlara bilgilendirmelerin yapıldığı buluşmaların 4’üncüsü Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın katılımıyla düzenlendi.

Son 3 ayda 10 bin kilogram mama desteği

Büyükşehir Belediyesi’nin bilinçsiz beslemenin ve sokak hayvanlarının sağlık sorunlarının önüne geçmek, daha fazla sokak hayvanına vatandaşların desteğiyle ulaşabilmek, vatandaşlardan doğru geri bildirimler alarak hayvanların refahını sürdürebilir bir şekilde sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği projeye bugüne kadar yaklaşık bin 500 hayvansever katılım gösterdi.

Proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi “Patikart” sahibi gönüllü vatandaşlara son 3 ayda düzenli aralıklarla 10 bin kilogram mama desteği sağladı. Projeye katılım sağlayan gönüllülere; etkinlik ve faaliyetler konusunda SMS bilgilendirmede bulunuluyor.

“Hayvan severlerimizi desteklemeye devam edeceğiz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir ile ilgili her konuda kendilerini sorumlu hissettiklerinin altını çizerek, Mutlu Patiler Projesi çatısı altında büyük bir aile olduklarını belirtti.

Hayvanseverlerle iletişimi en üst seviyede tutarak herkesin mutlu olacağı işler yapılması gerektiğine vurgu yapan Başkan Yılmaz “Sokak hayvanlarına en çok onları seven, gönüllü insanlar aracılığıyla yardımcı olabiliriz. Şehrimizde 40 ila 45 bin köpeğimizin bakımını sizlerle birlikte yürütüyoruz. Son 3 yılda 6 bine yakın köpeğimize küpe taktık ve kısırlaştırdık. Daha çok çalışmamız gerekiyor.” diye konuştu.

Başkan Yılmaz, kendi içlerinde örgütlü bir şehir olduklarında istihbaratlarının da sağlam olacağını dile getirerek, “Amacımız; şehrimizde hayvanseverliği örgütlü, güzel, teşkilatlı ve birbirinden haberdar olan bir hale getirmeliyiz. Hayvanseverlerimizi desteklemeye devam edeceğiz. İletişim kanallarımız da açık olduğunda sorunlara yerinde ve mantıklı çözümler üretebiliriz. Bunu yaptığımızda Türkiye’ye örnek olacağız.” dedi.

“Yaşamı boyunca tüm ihtiyaçları karşılanacak”

Sokak hayvanlarını tamamen gönüllülere zimmetleyip, onlara bütçe vereceklerini ifade eden Başkan Yılmaz, şunları kaydetti:

 “O canlımız; yaşamı boyunca sahipli olacak ve beslenmesi, aşılanması, tedavisi gibi gerekli tüm ihtiyaçları karşılanacak. Tüm gönüllülerimizle birlikte şehrimizde bu işi kontrol altına alacağız. Edremit, Ayvalık, Bandırma ve Merkez de rehabilite merkezleri oluşturacağız. Burada sokak hayvanlarımıza vakit ayırdığınız ve hayvansever olduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum.”

Hibya Haber Ajansı