news-details

Türkiye’nin ilk McDonald's dijital sipariş ekranları Sabiha Gökçen Havalimanı’nda

Yolcu dostu uygulamalarıyla hızlı ve keyifli seyahati birleştiren “şehrin havalimanı” Sabiha Gökçen, dış hatlar terminalinde hizmete açılan Türkiye’nin ilk McDonald's dijital sipariş ekranları ile yolcularını yeni bir seyahat deneyimine davet ediyor.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (İSG), fast food restoran zinciri McDonald's’ın yurt dışındaki birçok restoranında yer alan dijital sipariş ekranlarını Türkiye’de ilk kez dış hatlar terminalinde hizmete sundu. Yeni metro hattının da hizmete girmesiyle şehrin içinde hızlı ve keyifli seyahat vurgusunu güçlendiren İSG, dijital sipariş ekranları sayesinde seyahatlerinde zaman yönetimine önem veren ve uçağına yetişmek için acelesi olan yolcuların yeme içme alanlarında geçirecekleri zamandan tasarruf etmelerine imkân tanıyor.

Son teknoloji dijital sipariş ekranlarıyla sıra beklemeden siparişe imkân veren uygulama sayesinde, Türkiye'de bir ilk olarak masaya servis hizmeti de mümkün oluyor. Böylelikle sipariş süreçlerini de hızlandıran ve dünyada hızla yayılan uygulamayla İSG, müşteri deneyimine yeni bir boyut kazandırıyor.

Albayrak: Pratik ve keyifli seyahate odaklıyız

“Yolcularımıza en iyi, en hızlı ve en modern hizmeti sunmak için çalışıyoruz” diyen Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı Genel Müdürü Berk Albayrak, “Bu kapsamda McDonald’s, Türkiye’de ilk defa havalimanımızdaki restoranlarında son teknoloji dijital sipariş ekranlarını hizmete sunarak sıra beklemeden sipariş verme imkânı sunmaya başladı. Teknoloji ve inovasyon alanındaki gelişmeleri merceğimize alarak dijitalleşmeye odaklanıyoruz. Konforlu, pratik ve keyifli bir seyahat deneyimi için entegre teknolojilerle en son yenilikleri sunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Geleceğin deneyimi vizyonuyla McDonald’s’ın dijital dönüşümü kapsamında ilk adımları atan McDonald’s Türkiye CEO’su Mwaffak Kanjee ise, hızlı restoran sektörünü dönüştürme hedeflerinin ilk hamlesi olarak Sabiha Gökçen Havalimanı restoranlarında dijital sipariş ekranlarını hayata geçirdiklerini belirtti. Kanjee, “Bu uygulamayı ilk defa Sabiha Gökçen Havalimanı’nda hizmete sunmaktan çok mutluyuz. Türkiye’de bir ilk olarak, kiosktan sipariş verenler için masaya servis hizmetini de başlatıyoruz. Temel hedefimiz, sipariş süreçlerini daha da hızlandırarak yolcuların memnuniyetini artırmak ve daha keyifli bir McDonald’s deneyimi yaşamalarını sağlamak” ifadelerini kullandı.

Yenilikçi ve dijital havalimanı

Yolcu memnuniyetine hitap eden uygulamalarla dikkatleri üzerine çeken “şehrin havalimanı” Sabiha Gökçen, bir süre önce de avantaj ve ayrıcalıklarla dolu Türkiye’nin ilk havalimanı sadakat ödül programı ISG PORTPAL’ı yolcularıyla buluşturmuştu. Uçuş takibinden avantajlı kampanyalara kadar, konforlu ve keyifli bir yolculuk için ihtiyaç duyulan tüm hizmetleri yolcularına sunan İSG, yapay zeka destekli dijital teknolojileri yoğun şekilde kullanarak yolcu memnuniyetini artırıyor.


Hibya Haber Ajansı