news-details

Kıymetlilerdeki satış baskısı sürüyor

Altın aşağı yönlü seyrine devam ederken, üst üste dördüncü seans gününü de kayıpla tamamladı. Dünkü seansa 1724 dolar/ons seviyesinden giriş yapan sarı maden, seans boyu satıcılı bir seyir içerisinde hareket ederek 1710 dolar/ons seviyesine kadar geri çekilip günün en düşük seviyesini kaydetti. Sarı maden bu seviyeyi kaydetmesi ardından son 7 haftanın tüm kazançlarını geri vermiş oldu. Günlük kapanışını ise 1711 dolar/onstan yapan sarı maden, bu kapanışla birlikte yüzde 0,8 değer kaydetmiş oldu. Resesyon fiyatlaması sürerken, altın üzerindeki de satış baskısı da sürmeye devam ediyor. Enflasyonun kontrol altına çabaları neticesinde merkez banklarının da sıkılaşma adımları sürüyor ve bu durum altının üzerinde baskı kurmaya devam ediyor.

 

Gümüş ise resesyon fiyatlamasından olumsuz etkilenme süreci devam ederken, iki yılın ardından dünkü seansta 18 dolar/onsun altına ilk defa kaydetmiş oldu. 18,43 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, 17,99 dolar/ons seviyesinden günü tamamlayarak yüzde 2,4 kaybı hanesine yazdı.

 

Platin dünkü seansa 851 dolar/onstan başlarken, diğer kıymetlilerle uyumlu şekilde satıcılı bir seansı geride bıraktı. 842 dolar/ons seviyesine kadar geri çekilen platin, son 6 haftanın en düşük seviyesini kaydederken aşağı yönlü rallisini devam ettirmiş oldu. 847 dolar/ons seviyesinden günü tamamlayan platin yüzde 0,6 değer kaybı yaşadı.

 

Paladyum dünkü seansta en az değer kaybeden kıymetli maden olarak öne çıkarken, 2091 dolar/onstan başladığı günü 2086 dolar/onstan tamamlayarak yüzde 0,2 kayıpla günü kapattı. Paladyumun 2000 dolar/onsun üzerinde kalma çabası sürerken, kıymetlilerin üzerindeki baskı devam etmesi durumunda satış dalgasında kaçınmakta zorlanabilir.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı