news-details

Emirates, Maldivler Başkanı Turizm Altın Ödülü'ne layık görüldü

Emirates, Maldivler’de turizm sektörünün büyümesindeki rolü için bir kez daha ödüllendirildi. Dünyanın en büyük uluslararası havayolu, Maldivler’de Ulusal Turizm Günü’nü kutlamak için 3 Ekim’de gerçekleştirilen ödül töreninde “Başkanlık Turizm Altın Ödülü” nün sahibi oldu.

Maldivler Turizm Bakanlığı’nın altın yıldönümü kutlamaları kapsamında, Emirates, 1987’den itibaren Male çıkışlı ve varışlı seferlerle 35 yıldır ülkeye sunduğu hizmetler için “Maldivler’de Turizmin Gelişimine Olağanüstü Katkılarından” ötürü bu prestijli ödüle layık görüldü.

Bu ödül, Emirates’in, Maldivler’de turizmin gelişmesinde oynadığı rol sayesinde son üç ayda aldığı ikinci prestijli ödül oldu. Emirates, Temmuz ayında Maldivler’deki turizmle ilgili en eski dernek olan Maldivler Turizm Sektörü Derneği (MATI) tarafından “MATI Turizmde 50 Yıl Ödülü” ile onurlandırıldı.

Başkanlık Turizm Altın Ödülleri, yıllar içinde ülkede turizm sektörünün gelişmesine katkıda bulunan kişi ve kuruluşları takdir etmeyi amaçlıyor.

2021 yılında, Emirates, Maldivler Turizm Bakanlığı'yla imzaladığı Mutabakat Anlaşması'nın süresini uzatarak Maldivler ile olan uzun soluklu ortaklığını yenilemişti. Havayolunun Maldivler’le olan ticari ve turistik ilişkilerini destekleyip, ileriye taşımaktaki kararlılığını bir kez daha teyit eden bu anlaşma çeşitli girişimleri özetliyor. Yolcu sayısı açısından sadece bir yılda 265 bin yolcu taşıyan ve COVID-19 ile ilgili seyahat kısıtlamalarının kaldırılması sonrası ülkenin turizm sektöründeki toparlanmasına destek olan Emirates, Maldivler’deki en iyi havayolu olarak takdir topladı.

Emirates, son 35 yılda Maldivler’deki sosyoekonomik kalkınmanın ayrılmaz bir parçası oldu ve ülke ekonomisinin temel dayanağı olan turizm sektörünün büyümesine istikrarlı şekilde katkıda bulundu. Malé seferlerine 27 Mayıs 1987’de başlayan ödüllü uluslararası havayolu şirketi, Maldivler’e 29 binin üzerinde sefer gerçekleştirerek yaklaşık 135 milyon kilometre yol kat etti ve 8,5 milyon yolcu taşıdı.

Emirates bugün Dubai ve Maldivler arasında haftada 28 uçuş gerçekleştirerek yolcuları ve ihracatçıları 140’ın üzerinde yolcu ve kargo uçuş noktasının yer aldığı bir uçuş ağıyla bağlantıya geçiriyor. Emirates ayrıca Male ve Colombo arasında günlük sefer gerçekleştiriyor. Covid-19 öncesi uçuş ağının yüzde 90’ından fazlasına yeniden ulaşan Emirates, altı kıtada bağlantı imkânı sunuyor.

Hibya Haber Ajansı