news-details

Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Gençlik ekibi, ikinci kez Hatay'da

İl Başkanı Mevlüt Tekdemir’in açıklaması şöyle:

“Depremin 16’ncı gününde yüce Türk milleti olarak tek yürek yaralarımızı sarmaya devam ediyoruz. Dün yine 6.4 şiddetinde yeni bir depremin olması içimizi de sarsarken bu artçıların artık bitmesi için dua ediyoruz.

Deprem sonrası yetkililerin bizlere ikazı ile deprem bölgesinde oluşabilecek salgın hastalıklara karşı dün itibariyle Zafer Partisi Afyon il teşkilat gençlerimizi otobüslerle Hatay bölgesine gönderdik.

“Zafer Türkiye’yi Temizliyor” sloganıyla hem bu önemli konuda dikkat çekmek, hem de bölgedeki insanların kendi dertleri ile uğraşırken temizlik hizmetlerine yardım etmek, oluşabilecek muhtemel salgın hastalıkları önlemek maksadıyla çöp toplamaya, hijyen malzemeleri dağıtmaya ve bölgedeki depremzedeleri bu konuda uyarmaya başladık. Maalesef sınırımızdaki Suriye’de kolera salgınının özellikle Halep, Rakka ve Deyr-zorda yüksek sayılarda olduğu ve çok sayıda ölüm bildiriliyor. Bu salgının ülkemize de geçmemesi için Suriye’den girişlerin kontrolünün hayati öneme haiz olduğunu yetkililerimizin farkında olduğunu umuyoruz.

Değerli Afyonlu yardımsever hemşerilerimize de buradan bir çağrımız var; İshalle bulaşan hastalıklar konusunda en önemli yapılması gereken şeyin hijyenik tuvaletlerledir.

Her ne kadar şu ana kadar gelse de yoğun kalabalıkların olduğu deprem bölgelerinde hijyenik tuvaletlerin olmaması büyük risk oluşturuyor. Bulaşıcı hastalıklara neden olan virüsler parazitler havadan bulaşmıyor. Ellerden ağızdan bulaşıyor. Ellerin iyi yıkanmaması o kişilerin ağzına ellerini sokması bulaşıcılığı arttırıyor. 

Değerli yardımsever hemşerilerimize Türkiye’deki seyyar tuvalet firmaları ile görüşüp daha hijyenik seyyar tuvalet ile yardımda bulunup daha çok sayıda bölgeye göndermeleri için   buradan çağrıda bulunuyoruz. Deprem bölgelerinde salgın hastalıkların önlenmesinde bu konuda ön ayak olmaları insan sağlığı açısından büyük önem taşıyor.”

Hibya Haber Ajansı