news-details

Jeopolitik riskler endeksin hareketini baskılayabilir.

Yılın ilk işlem gününe yatay pozitif başlayan endeks günü %1.32 yukarıda 115.932 ile 21 ayın zirvesinde tamamladı. Yukarı yönlü hareketine içerideki gelişmelerin yanı sıra dışardaki haberlerin iyimserliği ile artan risk iştahı da destek verdi. Fakat bu sabah Irak’ta yaşanan son gelişmeler sınırımızda jeopolitik risklerin artmasıyla endeksi bir miktar baskılayabilir. Kur cephesinde ise 5.95 üzerindeki fiyatlama sürüyor. Genel olarak bandın dışına çıkan harekette 6 TL seviyesinin ön planda olduğunu söylemekte fayda var.

Dış piyasada ise ABD-Çin arasındaki ticaret anlaşmasının heyecanıyla endeksler pozitif fiyatlamalarla yılın ilk işlem gününü tamamlamıştı. Fakat ABD’nin Irak’ta gerçekleştirdiği saldırı tansiyonu artırdı. Bu sabah Asya endeksleri satıcılı ve güvenli liman kaçışları ile ons altın 1545$ seviyesine yaklaştı. Petrol bölgesinde meydana gelen bu olay Brent petrolün 69$ çıkmasına neden olurken gelişmelerin fiyatlamalar üzerinde etkili olabileceğini altını çizebiliriz.

A1 Capital Günlük Bülten

Manşette Öne Çıkanlar

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Çanakkale’de iş dünyasıyla bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. Bakan, mobilyada KDV oranın %8’e düşürüldüğünü açıkladı.

TCMB döviz cinsinden zorunlu karşılıklara komisyon uygulamaya başlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti.

ABD'nin Bağdat Uluslararası Havaalanı'na düzenlediği saldırıda İran'ın Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani öldürüldü.

Borsa İstanbul’da bugün yatay satıcılı bir açılış bekleniyor.

Bugün TSİ 10:00’da Aralık ayı TÜFE-ÜFE verileri açıklanacak.

Kaynak: A1 Capital
Hibya Haber Ajansı