news-details

Kadıköy 30 Ağustos Zafer Bayramı’na hazır

Kadıköy Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, ilçeye Türk bayrakları ve Atatürk afişleri asarak hazırlıklarını tamamladı.

Kadıköy’ün işlek cadde ve sokaklarına Atatürk’ün ve Büyük Taarruz’un fotoğraflarını duyuru panolarına asarak,  Kadıköy’ün sokaklarını açık hava sergisine dönüştürdü. Duman grubu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yıl dönümü kutlamaları kapsamında Kadıköylülere konser verecek.

100. yıla özel duman konseri

Kalamış Atatürk Parkı’nda gerçekleşecek olan ücretsiz halk konseri saat 21.00’de başlayacak. Duman grubu şarkılarını 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Kadıköylüler için seslendirecek.

“Büyük Taarruz’un 100. yılını büyük bir gururla kutluyoruz”

Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde, 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un 100. yıl dönümü için Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “Kurtuluş Savaşı’nda işgalci kuvvetlere karşı en önemli darbeyi indirdiğimiz Büyük Taarruz’un 100. yılını büyük bir gururla kutluyoruz. Bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti fikrinin temellerini oluşturan bu eşsiz zaferin 100. yılında Kadıköy’ü, Büyük Taarruz’u konu alan onlarca tarihi görselle donattık.” ifadesini kullandı.

Hibya Haber Ajansı