news-details

Bakan Karaismailoğlu, Hatay’da açıklamalarda bulundu

Bakan Karaismailoğlu’nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Hatay için Kırıkhan için özellikle Sayın Hüseyin abimle de sohbetlerimizde deprem öncesinde hep buraya farklı projelerimiz için açılışlarını, temel atmalarını yapmak için gelmeyi planlarken maalesef böyle bir kötü afetle karşılaştık. Tabii ki böyle gelmeyi biz de arzu etmezdik. Zaten deprem olmasaydı burada çok güzel faaliyetlerimizin beraber eşlik edecek milletle o mutlu günlerimizde beraber olacaktık. İnşallah böyle afetleri bir daha yaşamayız.

13 ilde topyekun bir mücadele var. Bugün 24. günde geldiğimizde konteynerlerimiz bir taraftan faaliyet halinde. Çadırlarımız da vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarını gidermek için yoğun bir mücadele var.

Bizler de bölgedeyiz. Depremden hemen dakikalar, saatler sonra bölgeye intikal ettik. Tek tük de olsa dükkanlarımız açılmaya başladı. Bölgeden depremden etkilenmeyen bölgelere doğru önemli bir göç oldu. İnşallah kısa zamanda buralar hareketlendiğinde bu vatandaşlarımızı tekrar onların yaşam alanlarına döndüreceğiz. Bir taraftan konteynerlerde geçici yaşam alanları da olsa bir düzenli hayata vatandaşımızı almaya çalışırken diğer taraftan da kalıcı konutlarımızın planlarını, projelerini yaptık. Pek çok yerde de bu hafta itibarıyla da yapım çalışmalarına başlıyoruz.

Hiç kimsenin dezenformasyonlarına, yanlışlarına kapılmadan biz işimizi gayet iyi biliyoruz ve gayet iyi yapacağız ve yapmaya da devam edeceğiz. Vatandaşımızın, milletimiz zaten bu işlerin üstünden kalkacağımızı çok iyi bilmekte.”

Hibya Haber Ajansı