news-details

Milletvekili Köksal: "Saray ve şürekası çadır bile dağıtamıyor"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Dinar ve Sandıklı ilçelerinde bir dizi ziyarette bulundu.

İlk olarak Dinar İlçesi'ni ziyaret eden Milletvekili Burcu Köksal, beraberinde; CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Yusuf Onur Seçme, CHP Dinar İlçe Başkanı Mehmet Altıntaş, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Halit Mahir Gülbeyaz, CHP Milletvekili Aday Adayı Av. Ali Arıkan, İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte yeni dernek binalarına taşınan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Dinar Şube Başkanlığı ile Muharip Gaziler Derneği Dinar Şube Başkanlığı'nı ziyaret ederek şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Oda başkanlarını dinledi

Milletvekili Köksal, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte, Dinar Ziraat Odası Başkanlığı, Dinar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifini, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını, Türk Ocakları Dinar Şubesi'ni ziyaret ederek oda başkanları ile gündemi değerlendirerek, istek ve talepleri dinledi.

CHP Dinar İlçe Başkanlığı'nda partililerle bir araya gelerek İl ve ilçe yöneticileri ile birlikte deprem sürecini ve sonrasında yaşanan sıkıntıları değerlendiren Milletvekili Köksal, "Covid-19 sırasında beş maskeyi dağıtamayan AKP, orman yangınında uçak kaldıramayan AKP, ekonomiyi batıran AKP, şimdi de yaşanan deprem felaketinin ardından yurttaşlarımıza bakın, 'Biz gidersek evsiz, barksız kalırsınız' diyen AKP! Vatandaşlarımızı barınma üzerinden tehdit ederek akıllarınca oy istiyorlar. Elbirliği ile yaralarımızı kısa sürede saracağız. Acılarımızı paylaşarak azaltacağız ve güzel ülkemiz Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılında ayağa kalkarak koşmaya başlayacak. Güzel günler çok yakında gelecek." dedi.

Milletvekili Köksal, beraberindeki heyetle birlikte Er ve Özdemir ailelerine taziye ziyaretinde bulunduktan sonra geçtiğimiz günlerde yeni işyeri açan CHP Dinar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Halit Mahir Gülbeyaz’ın işyerini ziyaret ederek, bol kazançlar diledi.

Milletvekili Burcu Köksal, Dinar İlçesi'ndeki temaslarının ardından CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yusuf Onur Seçme, CHP Sandıklı İlçe Başkanı Raşit Güneş, CHP Milletvekili Aday Adayı İbrahim Kadıoğlu, İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Sandıklı İlçesi'nde ve Hüdai Kaplıcaları'nda kalan depremzedeleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulunarak istek ve talepleri dinledi.

Saray ve şürekası çadır bile dağıtamıyor

CHP’li Milletvekillerinin ilk günden itibaren deprem bölgelerinde olduklarını dile getiren Milletvekili Köksal, "Deprem bölgesinde yapılanları, vatandaşlarımızın taleplerini, sorunları yerinde dinliyoruz. Maalesef yaşanan deprem felaketlerinin ardından açıklanan son rakamlara göre 44 bin 374 yurttaşımızı kaybettik. Yine çok acı ama enkaz altında kalan, enkazdan çıkarılamayan, bedenleri dahi bulunmayan, çok sayıda vatandaşımız var. Millet olarak acımız çok büyük. Yüreğimiz yangın yeri ama bununda üstesinden geleceğiz. Tek adam Saray'da, yandaşları lüks konutlarda yaşıyor. Vatandaşlarımıza ise çadır bile dağıtamıyorlar. Binlerce depremzedemiz barınma sorunu yaşıyor. Saray hükümeti Türkiye'de işleyen neredeyse tek bir kurum bırakmayacak. Kızılay'ın hali ortada resmen AKP tarafından ticarethaneye dönüştürülmüş. Yaşan deprem felaketlerinin ardından dayanışma ve yardımlaşmanın hat safhaya çıktığı bir dönemde Saray ve şürekâsının yapamadıklarını bu millet hiçbir zaman unutmayacak. Depremzede tüm illerimize sahip çıkacağız ve siyaset, inşaat, rant üçgenini sona erdireceğiz." ifadesini kullandı.

Hibya Haber Ajansı