news-details

Piyasadan haberler

ARCLK…28.06.2022 tarihli açıklamamızı takiben, Rusya, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan, Ermenistan, Gürcistan, Azerbeycan, Kazakistan, Belarus ve Moğolistan'da ("İlgili Ülkeler") faaliyet gösteren Indesit International JSC ve Whirlpool RUS LLC hisselerinin tamamının Arçelik A.Ş. tarafından devir alınması işlemi, kapanış koşullarının gerçekleşmesini takiben, 31 Ağustos 2022 tarihi itibariyle tamamlanmıştır. Kapanış tarihi itibariyle hazırlanacak finansal tablolar bağımsız denetime tabi tutulacak olup, satın alım bedelinin üst sınırı bağımsız denetim çalışmasının tamamlanması sonucunda kesinleşecektir. Ayrıca, İlgili Ülkeler'de "Indesit" ve "Hotpoint" markalarının kullanım hakkının az 20 yıl için ve onar yıllık sürelerle toplamda 40 yıla kadar uzatma opsiyonuyla birlikte Arçelik ve devralınan şirketlere verilmiştir.

GWIND….Şirket Yönetim Kurulu'nun 26.08.2022 tarihli kararına istinaden, 500.000.000-TL (Beşyüz milyon TürkLirası) tutarı aşmayacak şekilde 30 (otuz) günden kısa vadeli olmamak üzere değişik vadelerde Türk Lirası cinsinden, yurt içinde, bir veya birden çok seferde, halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara ve/veya tahsisli olarak satış şeklinde yeşil borçlanma aracı olarak tahvil/finansman bonosu ihraç edilmesi amacıyla bugün (31.08.2022) Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulmuştur. İlgili gelişmeler Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 sayılı ‘Özel Durumlar Tebliği'nin ilgili hükümleri gereğince kamuya açıklanacaktır.

INVES…’’Son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan ve Grup Şirketlerimizin de adının geçtiği asılsız haberlere ilişkin açıklama gereği ortaya çıkmıştır. Söz konusu haberlerde adı geçen Prof. Dr. Ünsal Ban, grup şirketlerimizden Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin kuruluşunda yönetim kurulu üyesi olarak yer almıştır. Bilindiği üzere Eski TTK döneminde anonim şirketlerde asgari beş ortak şartının yanında, yönetim kurulu üyelerinin de pay sahibi olma zorunluluğu bulunduğundan Prof. Dr. Ünsal Ban da 10 TL nominal değerli 10 adet sembolik pay sahibi olmuştur. Daha sonra Prof. Dr. Ünsal Ban 12.02.2014 tarihinde 10 adet sembolik payını devretmiş ve şirket bağımsız yönetim kurulu üyeliğinden ayrılmıştır. O tarihten bu yana geçen yaklaşık sekiz yıl aşkın süre boyunca da Grubumuz ile Prof. Dr. Ünsal Ban arasında hiçbir ilişki söz konusu olmamıştır. Buna rağmen söz konusu haber ve yazı içeriklerinde 8,5 yıl öncesine ait 10 TL nominal değerli paylar üzerinden Grubumuzun büyüme süreci ve güncel yatırımları ile Prof. Dr. Ünsal Ban arasında bağlantı kurulmaya ve grubumuz üzerinde şaibe oluşturulmaya çalışılması kabul edilemez bir durumdur. Yine söz konusu haber ve yazı içeriklerinde yer alan Investco Holding A.Ş.'nin ortaklık yapısına yönelik iddialar tamamen gerçek dışı olup, halka açık ve payları borsada işlem gören bir şirket olarak Investco Holding A.Ş'nin başta ortaklık yapısı olmak üzere tüm kayıtları şeffaftır ve kamuya açıktır. Şirketimiz Investco Holding A.Ş. 1 Mart 2022 tarihinden bu yana Borsa İstanbul'da işlem görmekte olup, yine söz konusu haber ve yazı içeriklerinde adı geçen Verusa Holding A.Ş. ve Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. de Borsa'da işlem gören halka açık şirketlerdir. Söz konusu halka açık şirketlerin binlerce yerli/yabancı yatırımcısı bulunmaktadır. Ayrıca Investco Grubu söz konusu halka açık ve diğer iştirak ettiği şirketler yaklaşık 1.300 kişiye istihdam sağlamaktadır. Sermaye Piyasası Kanunu'nun 107. maddesi kapsamında sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerlerini veya yatırımcıların kararlarını etkilemeye yönelik haberlerin suç oluşturacağını hatırlatır, grubumuza yönelik haksız ve mesnetsiz bir algı oluşturmaya yönelik yayınlara ilişkin olarak gerek grubumuzun gerekse de yatırımcılarımızın haklarını korumak adına her türlü yasal başvuru hakkımızın saklı olduğunu beyan ederiz.

 

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı